Πρόταση ημερήσιας εκπαιδευτικής σχολικής εκδρομής έτους 2014

Στο βιωματικό εργαστήριο  “Νερό, νερό την βοήθεια σου εγώ ζητώ …” οι  μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την σπουδαιότητα του νερού για την πλάση ολάκερη.

Συναντάμε στο πεδίο το νερό ως θεραπεία και ως κατοικία.  “Μεταμορφωνόμαστε” συνεχώς και  ζητάμε την βοήθεια του νερού για να μας γιατρέψει, να μας ξεδιψάσει, να μας φυλάξει και να μας φιλοξενήσει!!!

Μαθήματα Ιππασίας

Το Αγρόκτημα Ippokosmos  προσφέρει κύκλο 8 μαθημάτων ιππασίας για ενήλικες και παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους.

 Στα πρώτα μαθήματα οι μαθητές εκπαιδεύονται στην εκμάθηση της σωστής θέσης - στάσης και της ισορροπίας πάνω στο άλογο.

Παιδικά Απογεύματα στον Ιππόκοσμο

Από το Σάββατο 29-06-2013 μέχρι και 31-08-2013 ανοίγει Νέος Εκπαιδευτικός Κύκλος στο Αγρόκτημα Ιππόκοσμος:

Τα «Παιδικά Απογεύματα».

Τα άλογα μας

Στον Ιππόκοσμο φιλοξενούνται σήμερα 16 άλογα. Το κάθε ένα από αυτά κρύβει ένα μοναδικό χαρακτήρα με ξεχωριστό ταπεραμέντο και χαρίσματα και απαιτεί ειδική συμπεριφορά και μεταχείριση από την πλευρά μας.

Η Φάρμα

Στην περιοχή των Νέων Βρασνών, του Νομού Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση  από την έξοδο της Εγνατίας Οδού προς τον οικισμό, σε μια έκταση 6  στρεμμάτων βρίσκεται το επισκέψιμο αγρόκτημα Ιππόκοσμος.

Η Περιοχή μας

 Το επισκέψιμο αγρόκτημα Ιππόκοσμος βρίσκεται στον Νομό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Δ.Δ. Βρασνών του Δήμου Αγίου Γεωργίου. Δείτε το χάρτη κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τα Βρασνά είναι ένα γραφικό παραδοσιακό χωριό 400 περίπου μόνιμων κατοίκων

Άρθρα - Κείμενα- Συμβουλές

 

Κατάλογος άρθρων σχετικά με τα Άλογα τον οποίον ενημερώνουμε συνεχώς. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι παρακαλούμε στείλτε μας μήνυμα

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου